Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
Sıkça Sorulan Sorular

SORU: Dışarıdan tutuklu/hükümlüye nasıl para yatırabilirim?

CEVAP: Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan Hükümlü / Tutukluların Emanet Para Hesabına aşağıda yazılan hesap adı ve iban numarasına Havale/EFT/Fast ile para yatırabilirler.

Hesap Adı: Batman T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu

Banka/Şube Adı: Vakıfbank Batman Şubesi

Hesap No: 00158007317112489

IBAN No: TR81 0001 5001 5800 7317 1124 89

Açıklama Kısmına Mutlaka Yazılması Gerekenler: Tutuklu/Hükümlü Adı/Soyadı, Baba Adı, T.C. Kimlik Numarası

NOT: Vadesiz hesaba yapılan para aktarımlarının incelenmesi neticesinde, yukarıda belirtilen bilgilerin eksik veya yanlış girilmesi nedeniyle para gönderilen tutuklu/hükümlünün tespit edilememesi durumunda; gönderilen  miktar gönderen kişi yada hesaba (varsa banka tarafından kesilecek masraflar tutarın içinden karşılanarak) iade edilecektir. 

SORU: Tutuklu/hükümlüye dışarıdan kitap getirebilir miyim?

CEVAP: Evet, ziyaret saatleri içerisinde sadece ders kitapları ve notları getirilebilir.

SORU: Dışarıdan tutuklu/hükümlüye nasıl eşya gönderebilirim?

CEVAP: PTT kargo aracılığı ile (iç ve dış güvenlik personellerin elbise renkleri hariç) Batman T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu adresine gönderebilirler.

SORU: Ceza infaz kurumunda bulunan yakınıma eşya, kıyafet getirebilir miyim? Bu konuda sınırlama var mıdır?

CEVAP: Her türlü kapşonlu kıyafet (Mont, Kazak, Hırka, Polar, Şişme Mont) ve benzeri eşyalar ile şalvar ve içerisinde demir bulunan ayakkabı, lacivert, askeri renklerdeki kıyafetler ve deri grubu eşyalar alınmaz. Yasalarda belirtilen miktarın üzerinde olan eşyalar tutuklu ve hükümlülere verilmez, eskiyenler yenileriyle değiştirilebilir.

SORU: Hükümlü tutuklulara verilmek üzere alınabilecek giyim eşyalarının miktarı nedir?

CEVAP:

Eşya ve Malzeme Cinsiİzin Verilen Miktar
Ayakkabı3 Çift
Terlik1 Çift
Küçük Tokalı Kemer1 Adet
İç ÇamaşırıGerektiği Kadar
ÇorapGerektiği Kadar
BaşörtüsüAyakkabı, Terlik ve Kemer dışındaki aynı tür eşyadan en fazla 6 adeti geçmeyecek ve toplamda 30 parçayı aşmayacak şekilde bulundurulmasına izin verilir.
Fular
İçlik
Havlu
Bornoz
Palto
Mont
Manto
Ceket
Hırka
Pantolon
Etek
Elbise
Eşofman Takımı
Gömlek
Kazak
Pijama Takımı
Tişört
Kravat
Kaşkol

 

SORU: Avukat görüşleri ne zaman yapılmaktadır?

CEVAP: Hükümlü ile avukatı, meslek kimliğinin ibrazı üzerine, tatil günleri dışında ve çalışma saatleri içinde, bu iş için ayrılan görüşme yerlerinde, konuşulanların duyulamayacağı ancak güvenlik nedeniyle görülebileceği bir biçimde, açık görüş usulüne uygun olarak görüştürülür.

Tutuklu, vekaletname aranmaksızın müdafi ile her zaman ve konuşulanları başkalarının duymayacağı, ancak; görüşmenin görevlilerce izlenebileceği bir ortamda, açık görüş usulüne tabi olarak görüşür. Bu kişilerin müdafi ile yazışmaları denetime tabi tutulmaz. Soruşturma evresinde, aynı anda en fazla üç avukat tutuklu ile görüşebilir.

SORU: Kapalı görüşten kimler faydalanabilir?

CEVAP: Eşleri, çocukları, anneleri, babaları, büyükanneleri ve büyükbabaları, büyükanne ve büyükbabasının anne ve babaları, torunları, kardeşleri, amcaları, halaları, teyzeleri, dayıları ve bunların eşleri, kayınbabaları, kayınvalideleri, kayınvalidesinin kayınbabasının anne ve babaları, eşinin başkasından olma çocuğu, torununun çocuğu, vasileri, kayyımları, kardeşinin çocuğu ve eşi, kayınbiraderleri, baldızları, yengesi, eniştesi, görümceleri, gelini, damadı akrabalık derecelerini belgeleyerek ziyaret edebilir.

Görüş hakkı dışında hükümlü veya tutuklunun görüşmek istediği 3 kişi (yakınlık derecesi önemli değildir) ile görüş hakkı bulunmaktadır. Cezaevine gelen hükümlü ve tutuklular cezaevine girişleri sırasında görüşmek istedikleri 3 kişiyi yazılı olarak beyan ederler. Ziyarete gelecek olan bu kişiler açık kimliklerini (kimlik ve fotokopisi) ve adreslerini belgelemek (ikametgâh ilmühaberi) suretiyle bu haktan yararlanırlar. Bu ziyaretçiler ölüm, ağır hastalık, doğal afet hükümlü ve tutukluların nakli ya da ziyaretçilerin ziyaret olanağını ortadan kaldıracak yerleşim yeri değişikliği gibi zorunlu haller dışında değiştirilemez. Bunların dışındaki tutuklu/hükümlü ziyaretçileri, Batman Cumhuriyet Başsavcılığından yazılı izin alarak mesai saatleri içinde gelerek kapalı görüş yapabilirler.

SORU: Açık görüşten kimler faydalanabilir?

CEVAP: Kapalı görüş hakkından faydalanan kişiler faydalanabilir.

SORU: Görüş saatimi nasıl öğrenebilirim?

CEVAP: Görüşle ilgili bilgileri Batman T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun internet sitesinden veya kurumu telefonla arayarak öğrenebilirsiniz.

SORU: Yakınımla ne kadar görüş yapabilirim?

CEVAP: Adalet Bakanlığın konuyla ilgili genelgesinde belirtildiği üzere görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak şartıyla, yakınıyla görüşmeye başladığı andan itibaren geçerlidir.

SORU: Açık görüş günleri değiştirilebilir mi?

CEVAP: Belirlenen kurallar çerçevesinde açık görüş günleri kurum idaresi tarafından belirlenmiştir. Değiştirilemez.

SORU: Yakınıma yiyecek içecek getirebilir miyim?

CEVAP: Adalet Bakanlığının ilgili genelgesinde belirtildiği üzere hükümlü ve tutuklular kendilerine verilen iaşe harici ihtiyaçlarını kurum kantininden temin etmektedirler. Dolayısıyla içeri yiyecek içecek girişi yapılmamaktadır. Açık görüş günlerinde hükümlü ve tutuklular daha önceden kantinden temin ettikleri yiyecek ve içecekleri yakınlarıyla görüş yerlerinde tüketebilirler.

SORU: Ceza infaz kurumunda bulunan yakınımla telefon görüşmesi yapabilir miyim?

CEVAP: Ceza infaz kurumunda bulunan kişinin eşi, çocukları, torunları, anne ve babası, büyükanne ve büyükbabası, kardeşleri, amcası, halası, teyzesi, dayısı, kayınbaba, kayınvalidesi, kayınbiraderi, kardeşlerinin çocukları, baldızı, gelini veya damadı telefon ile görüşme yapabilir. Bu görüşme haftada bir defa ve on dakika olarak yaptırılır.

SORU: Ceza infaz kurumunda bulunan yakınım haftalık ziyaret hakkını kullanmadığı zaman ne olur?

CEVAP: Haftalık ziyaret hakkını kullanmayan hükümlülerin bir sonraki haftalık telefon görüşme süresine ayrıca otuz dakika ilave edilir ve bu süre devredilemez. Bu kapsamdaki görüşmeler aynı hafta içerisinde toplam üç görüşmeyi aşmamak koşuluyla bölünmek suretiyle de yapılabilir. İlave edilen otuz dakika için üç görüşme hakkı daha verilir. Bu görüşmeler görüntülü ve sesli olarak yapılabileceği gibi sadece sesli olarak da yapılabilir.

SORU: Telefon görüşmeleri için gerekli evraklar nelerdir?

CEVAP:

1) Telefon faturasının aslı (son döneme ait olacak)

2) Vukuatlı nüfus kaydı örneği (fatura sahibinin ait)

3) İkametgâh ilmühaberi (fatura sahibine ait )

4) Cep telefonları için hatlı ise fatura, kontörlü hat ise abonelik sözleşmesi (fatura sahibine ait)

Bu belgeler açık veya kapalı görüş yoluyla veya posta vasıtasıyla ceza ve infaz kurumlarına ulaştırılabilir.

SORU: Ceza infaz kurumunda bulunan yakınıma ne tür sağlık hizmetleri veriliyor?

CEVAP: Ceza infaz kurumunda bulunanlar koruyucu ve tedavi edici her türlü sağlık hizmetinden faydalanabilmektedirler. İleri tetkik ve tedavi gerektiren hallerde tedavileri devlet hastanelerine sevk edilerek yaptırılmaktadır.

SORU: Ceza infaz kurumunda bulunan yakınım ne tür eğitim-öğretim haklarından faydalanabiliyor?

CEVAP: Kurumumuzda bulunan hükümlü ve tutukluların öğrenim durumları tespit edilerek durumları için uygun eğitim-öğretim faaliyetlerine dahil edilmektedirler. Ceza infaz kurumlarında okuma yazma bilmeyen hükümlü ve tutuklulara mutlaka kurs açılarak okuma yazma öğretilmektedir. Ayrıca açık ilköğretim, açıköğretim lisesi, açıköğretim fakültesinde eğitim görmeleri sağlanmaktadır. Açık ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlüler örgün eğitimden de faydalanabilmektedirler. Kurumda bulundukları süre içinde talepleri halinde hükümlü ve tutuklular ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlara katılabilirler.

Eşya Yönetmeliği İçin Tıklayınız...Eşya Gönderme Bilgileri İçin Tıklayınız...
Emanet Para Yönetmeliği İçin Tıklayınız...Para Gönderme Bilgileri İçin Tıklayınız...
Ziyaret Yönetmeleği İçin Tıklayınız... Ziyaret Kuralları İçin Tıklayınız...

 

Adres

Bağdu Mah. Cezaevi Cd. No:2, 72200 Beşiri/BATMAN

Telefon

Tel: 0 (488) 311 38 83 - 84

Faks: 0 (488) 311 38 81

E-Posta

batman.ttkcikisaretadalet.gov.tr